Dinsdag 14 oktober - Dagje Nagasaki
14 oktober 2025 - Nagasaki, Japan
Vandaag een dagje vrij om op eigen gelegenheid je eigen ding te doen in Nagasaki. Rond kwart voor negen verlaten we het hotel om in een koffietentje tegenover het hotel een ontbijtje te halen.
Hierna lopen we op weg naar Glovers Garden, niet ver van het hotel op een heuvel. Na de entree gaan we met twee rolbanden naar de top van de heuvel waar we dan weer afdalen door de mooie tuin aangelegd in opdracht van de belangrijke man van vroeger, Glover.
Helaas bloeit er deze tijd van het jaar niet veel meer, maar het is wel mooi aangelegd. Op een mooi terras drinken we nog iets en na de souvenirshop, staan we weer buiten. Dan lopen we kriskras door wat buurtjes naar Chinatown, waar het heel druk is, want er is een cruiseschip aangemeerd met Chinezen die hier allemaal willen kijken. Als we de wijk verlaten, lopen we richting het station, waar zich een paar grote winkelmalls bevinden, daar lopen we wat rond en drinken en eten er iets. Wel blijven drinken want de gevoelstemperatuur is vandaag buiten zo'n 37 graden. In de mails is het beter uit te houden. Berty doet nog wat inkopen en op een gegeven moment lopen we weer terug naar ons hotel, onderweg komen we langs de haven waar we op een terrasje nog iets drinken. Hierna lopen we terug en begint het nog een beetje te druppen, een hele donkere lucht en in de verte gerommel. Als we in het hotel zijn begint het te hozen, net op tijd.
Als we tegen 18.00 uur willen gaan eten,is het weer een stuk opgeknapt, het is ook een stukje afgekoeld. We lopen naar het terrasje aan de haven waar we vanmiddag iets hebben gegeten en eten daar iets. Na het eten nog even naar de supermarkt om iets voor morgenvroeg te halen, want we vertrekken morgen al om 7.30 uur.
Hennie Draayer:15 oktober 2025Wat een reis nu goeie reis terug naar Nederland